· 

Mijn tweede week bij de kleuters

Zo, de tweede week zit er alweer op! Ik moet toegeven: ik heb afgeteld tot het weekend. Voor mijn gevoel loop ik de hele week al een beetje achter de feiten dan. Overleg hier, oudergesprekken daar en tussendoor nog even wat andere afspraken. Een overvolle agenda, super veel indrukken en tegelijk ook al veel zorg wat er geregeld moet worden. En dat allemaal in de tweede week. Ik vertel je er vandaag gezellig meer over.

 

Ik begon maandag best fit, ik was lekker vroeg in de klas (7:15 uur) om al mijn Ikea aankopen in de klas te zetten. De vrijdagmiddag ervoor ging ik na werk voor alle kleutergroepen en mezelf wat themamaterialen halen bij Ikea. Ik voelde me een pakezel op de fiets haha! Maar goed, ik was er vroeg. Na een uurtje merkte ik dit ook wel, dit hakte er in. Hoewel ik ook denk dat het komt omdat ik in het weekend ook nog had gewerkt. Tijd voor mijn weekplanning en lesvoorbereidingen had ik nog geen tijd gehad, dus dat deed ik zondag. Een lekker weekend gevoel miste ik dus wel. Maandag was een super lekkere dag verder. Dinsdag voelde ik me ziek, zwak en misselijk. Met een Citrosan erin ben ik aardig de dag doorgekomen. In de ochtend gingen we naar de bibliotheek om boeken te lenen. De kinderen deden het fantastisch, daar kan groep 4 nog wel wat van leren hihi. De rest van de dag verliep ook eigenlijk lekker snel en soepel. 

 

Dan een sprong in de tijd, woensdag gebeurde er niet veel bijzonders. Hoewel.. het onweerde enorm dus we hebben knus met elkaar binnen gespeeld en ik heb een hoop knuffels uitgedeeld om de kinderen gerust te stellen. Donderdag was letterlijk een donderdag. De kinderen waren moe, een beetje onrustig en ze hadden niet veel zin. Totdat na de overblijf onze nieuwe kast kwam. Deze heb ik voor de zomervakantie mogen uitzoeken, dus ik was ook heel blij dat hij er eindelijk was. Samen met de kinderen heb ik een plekje bedacht voor de kast en we zijn ook samen aan de slag gegaan om al het materiaal erin te doen. Eindelijk geen speelgoed meer in mijn eigen leerkrachtenkast. 

 

Vrijdag was echt een heerlijke dag! Ik begon de dag met een observatie, voor mezelf. Ik ga dit jaar aan de slag met Assessment for learning dus gaf ik mijn eerste les. Even wennen, maar het was erg leuk en leerzaam. De rest van de dag hebben de kinderen heerlijk gespeeld, we hadden een jarige én gingen voor het eerst in het speellokaal klimmen en klauteren. Eén groot feest!

En nu naar alweer mijn derde week; ik heb er zin in!

Reactie schrijven

Commentaren: 0