· 

Naar de WC gaan

Vandaag deel ik je graag mijn 'wc-systeem'. Veel kinderen, ouders en collega's zijn er enthousiast over dus wie weet inspireer ik ook een aantal lezers tot deze leuke oplossing. Aan het begin van mijn tweede jaar in groep 4 begon ik met een wc lampje. Het jaar ervoor was er veel gedoe op de wc (kaartje niet omgedraaid, teveel naar de wc, etc). Ik hing een lampje op, in de hoop dat het beter zou gaan. En het werkte! Ondanks dat het lampje zo af en toe eens werd vergeten, ging het zoveel beter op de wc. Eén kind tegelijk kan nog wel in groep 4, maar bij de kleuters niet. Dus ik kocht de blauwe ster voor de jongens erbij en dit jaar heb ik dus twee wc lampjes hangen. Zoals ik al zei, de kinderen vinden het geweldig. Ik vind het niet belangrijk om te weten wie er naar de wc is, maar dat er iemand weg is, is altijd wel handig om te weten.

 

Lampje aan = bezet, lampje uit = vrij. Voor de kinderen heb ik er nog een geheugensteuntje bij gehangen maar inmiddels is deze al niet meer nodig. Maar op zich is het wel handig voor als er eens een invaller staat, dus ik laat Raai de kraai gezellig erbij hangen.

 

Je vindt de blauwe ster hier, en de roze bloem hier. Beide komen van Ikea. Tipje: de lampjes zie ik ook heel vaak bij de Kringloop liggen (voor zo'n €2,-)!

Hoe regel jij het wc bezoek in de klas?

Reactie schrijven

Commentaren: 0