· 

Een kijkje in de klas: huishoek

Het vorige kijkje in de klas werd ontzettend goed ontvangen en ik kreeg leuke berichtjes en reacties om vaker een kijkje in de klas te nemen. Toen ik op Instagram vroeg wat jullie graag op Kleuterjuffie wilden zien, werd de huishoek ook gelijk aangevraagd. Afgelopen week heb ik hem samen met de kinderen kunnen afmaken, hij is dus al een stukje veranderd als je hem vergelijkt met het begin van het schooljaar

 

Toen ik mijn nieuwe kast voor in de bouwhoek kreeg, bleef er een witte Ikea Trofast kast over. De kinderen kwamen op het idee om hem te verplaatsen naar de huishoek, omdat we daar best veel spulletjes hebben op om te ruimen. We hebben hem zo neergezet dat er een trapje is ontstaan, heel leuk! Nu ligt onze hond Pip erop, maar er zitten ook vaak kinderen op. Ik speel zo nu en dan ook mee in de huishoek en dan is dat plekje ook fijn. Juffenbillen passen niet in de kleine huishoek stoeltjes haha.

 

Wij hebben momenteel thema thuis en familie, dus heb ik rollenkaarten toegevoegd die hier ook op aansluiten (zie mijn themapagina voor meer info hierover). De kinderen vinden het vaak lastig om echt een rol in te nemen en ik heb de afgelopen dagen gemerkt dat het hierdoor al veel lekkerder verloopt.

 

In de lades is van alles te vinden. Verkleedspullen (schoenen, jas, tas, zonnebril, portemonnee), babyspullen (flesjes, potje, luiers, speen, kleertjes), badkamerspullen (tandenborstel, tandpasta, shampoo), eten en drinken, spullen voor de hond (eten, riempjes, speeltjes) en wat losse dingen als telefoons en afstandsbedieningen. In het keukentje staan bordjes, kopjes, pannen en bestek. Komende week hoop ik hier nog een waterkoker en koffiezetapparaat aan toe te voegen. De stofzuiger is ook erg geliefd! We hebben ook een mixer en cupcakevormpjes. Een ouder gaf ons ook een cupcake standaard waar de kinderen nu erg gek op zijn. Er worden heel wat cupcakes in onze gezellige huishoek gegeten. De roze gordijntjes maken het helemaal af, deze kun je hier kopen. 

Af is de huishoek eigenlijk nooit, maar ik vind het al heel mooi om dit alles zo samen met de kinderen gedaan te hebben.

Reactie schrijven

Commentaren: 0