Leerkracht tag

Bij juf Maike zag ik deze leuke leerkracht tag om in te vullen. Ik heb nu vakantie, het ideale moment om eens lekker achter mijn computer te kruipen om deze vragen te beantwoorden. Zo komen jullie toch weer iets meer over mij te weten! 

 

1. In welke groep geef je les?

Ik sta vijf dagen per week in een groep 1/2. Momenteel heb ik 20 kinderen, maar dit aantal zal gedurende het schooljaar nog toenemen. 

 

2. Welk vak geef je het liefste? 

Hoewel we bij de kleuters geen vakken hanteren, vind ik rekenen het allerleukst. In groep 4 vond ik dit altijd het leukst, en nu merk ik dat ik de rekenspelletjes in de kring ook erg leuk vind om te doen. Vooral ook omdat de kinderen het heel snel oppakken.

 

3. Welke leerkracht herinner je je nog?

Ik herinner mij nog heel veel leerkrachten, zowel van de basisschool als van de middelbare school. Ik heb als kind op drie basisscholen gezeten, maar enkel van de laatste school (en dus ook de school waar ik nu werk) heb ik de meeste herinneren. Tot vorig jaar werkte ik ook samen met mijn oude gymjuf, dat was echt super leuk! 

 

4. Welke online leerkracht volg jij graag?

Hmm, lastig! Ik heb geen sterke voorkeur, ik zie zoveel leuke ideeen bij veel verschillende leerkrachten. Als ik er één moet kiezen, is het Bridget van The Lettered Classroom. Een juf uit Amerika, ik volg haar alweer zo'n 2 jaar en elk weekend kijk ik weer uit naar haar nieuwe video.

 

5. Wat vind je het leukste aan je werk?

Het contact met kinderen, de succesmomenten, de vrijheid die de kinderen hebben en het voorbereiden van een nieuw thema. Oh ja, en het inrichten van m'n lokaal, het bedenken van lesideeën en en en... teveel om op te noemen eigenlijk!

 

6. Wat vind je het minst leuk aan je werk?

Negativiteit. Op alle gebieden: tussen kinderen, met ouders, op de werkvloer etc.

 

7. Wat is je lievelingsvoorleesboek?

Oei, nog zo'n lastige vraag waarbij ik eigenlijk niet kan kiezen. In groep 4 had ik twee favorieten: De Gorgels & Superjuffie. Vorig jaar heb ik heel wat Superjuffieboeken voorgelezen, de kinderen vonden het fantastisch! Nu bij de kleuters heb ik nog niet één specifieke voorkeur, ik lees het liefst prentenboeken voor. Het liefst met grote mooie tekeningen waarop de kinderen veel kunnen zien en waarna we ook in gesprek kunnen. Eén specifieke voorkeur heb ik eigenlijk niet.

 

Ben jij ook leerkracht en vind je het leuk om deze vragen in te vullen, doe dat vooral! Op jufmaike.nl vind je de originele tag.

Reactie schrijven

Commentaren: 0