FAQ - Veelgestelde vragen

Op deze pagina vind je misschien wel het antwoord op jouw vraag, aangezien ik hier de meest gestelde vragen met antwoorden heb neergezet. Heb je toch nog een vraag die hier niet beantwoord wordt, ga dan naar de contact pagina. Ook kun je mij bereiken via Instagram en Facebook

Waar woon en werk je?

Ik woon in de omgeving van Den Haag, en werk op een school in Den Haag. Leuk feitje: ik werk op de school waar ik vroeger zelf als kind ook op heb gezeten.

Waar heb je de PABO gevolgd?

Ik heb gestudeerd aan de Haagse Hogeschool. Hier ben ik op mijn 17e begonnen en na drie jaar ben ik vol trots afgestudeerd. 3 jaar? Ja dat klopt. Destijds konden studenten die geïnteresseerd waren in het speciaal onderwijs de PABO in drie jaar volgen, zodat zij in het vierde jaar de Master (S)EN konden volgen. De voorwaarde was dat ik in één jaar mijn Propedeuse haalde. Daarna volgde ik het tweede jaar, tijdens dit jaar ben ik naar Philadelphia (Amerika) geweest om twee weken stage te lopen. Dit was echt fantastisch! Vervolgens begon ik aan mijn derde jaar, wat feitelijk jaar drie én vier in één jaar was. Pittig, maar ik hou wel van een uitdaging. Ik schreef mijn scriptie over het Downsyndroom in een reguliere kleuterklas. Die Master is er uiteindelijk niet meer van gekomen, want ik kreeg mijn eerste eigen klas: groep 4.

Wil je nog een studie doen?

Stiekem wel! Ik heb na het afstuderen gekeken voor de Master(S)EN, maar ik ben ook gaan kijken op de Universiteit voor een Master Onderwijskunde en Forensische Orthopedagogiek. Op dat moment vond ik een keuze maken lastig, maar tegelijkertijd wist ik ook niet hoe ik het fulltime werken moest gaan combineren met een nieuwe opleiding. Twee jaar lang heb ik de wens gehad om door te studeren, maar de combinatie met fulltime werken zag ik gewoonweg (nog) niet zitten. Daarom ben ik een hele andere kant opgegaan en ben ik cursussen Spaans gaan volgen. Inmiddels heb ik al twee diploma's hiervoor behaald en heb ik zelfs wat lesjes Spaans in groep 4 gegeven: super tof. Voor nu vind ik dit heel leuk, en wie weet komt er ooit nog eens een andere opleiding op mijn pad. 

Waarom heet je website Kleuterjuffie?

Leuke vraag! Bij ons op school hebben we aan het eind van het schooljaar een wenmiddag. Dit is een middag waar de leerkracht en leerlingen kennis met elkaar maken. Deze middag was er een nieuw meisje, net 4 jaar en zij noemde me 'juffie' omdat mijn naam nog erg ingewikkeld voor haar was. Dit is iets wat mij erg is bij gebleven, naast alle andere indrukken. Toen ik een naam voor mijn website moest bedenken was dit wat het eerst in mij opkwam. Na vele andere namen opgeschreven te hebben, vond ik deze naam toch het best bij mij passen.